صنایع غذایی میزان نمک را در محصولات خود کاهش دهند

به گزارش وزارت بهداشت، زهرا عبداللهی روز چهارشنبه درباره مصرف نمک در جامعه ایرانی و تاثیر آن بر فشار خون بالا افزود: کاهش مصرف نمک تنها در بزرگسالان توصیه نمی شود، بلکه با توجه به این امر که ذائقه هر فرد از دوران کودکی شکل می گیرد، تلاش خانواده در جهت ذائقه سازی سالم در کودکان از اهمیت به سزایی برخوردار است.

وی بیان کرد: بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف نمک برای هر نفر روزانه ۵ گرم توصیه شده، اما این میزان در ایران به ۲ برابر یعنی ۱۰ گرم می رسد. مصرف بی رویه نمک، زمینه ساز بیماری های قلبی و عروقی و فشار خون بالا است.

عبداللهی ادامه داد: مصرف زیاد غذاها و تنقلات حاوی نمک زیاد در کودکان سبب عادت کردن ذائقه آنها به طعم شوری شده و با گرایش آنها به مصرف نمک بیشتر، احتمال ابتلا به فشار خون بالا در بزرگسالی افزایش می یابد. انواع محصولات غذایی مانند سوسیس، کالباس، پیتزا و سایر انواع فست فودها، کنسروها، خیار شور، تنقلات شور مثل چیپس و انواع پفک حاوی مقادیر زیادی نمک هستند. برای پیشگیری از افزایش فشار خون و بیماری های قلبی، میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می شود باید کاهش پیدا کند. همچنین بهتر است برای اجتناب از مصرف بی  رویه نمک، سر سفره از نمکدان استفاده نشود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته  بندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند. به همین دلیل بهتر است مصرف این مواد غذایی محدود شده و برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در هنگام تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه و معطر، سیر، لیموترش، آب نارنج، آویشن و شوید استفاده شود. همچنین مصرف غذاهای شور مانند آجیل شور، انواع فرآورده های غلات حجیم  شده (پفک و چاکلز) چیپس، انواع شور نظیر خیار شور و کلم شور، ماهی دودی، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی نیز باید کاهش پیدا کند.

عبداللهی گفت: جوش شیرین که ممکن است در انواع نان و کیک استفاده شود دارای مقدار زیادی سدیم (عنصر موثره نمک) است. بنابراین در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند، مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم باید بسیار محدود شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد: نمک باید به مقدار بسیار کم و در حد ۵ گرم در روز مصرف شود. افرادی که سن شان بالای ۵۰ سال است یا مبتلا به فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی هستند باید روزانه کمتر از ۳ گرم نمک مصرف کنند و این مقدار کم نمک نیز باید فقط از نوع تصفیه شده یددار باشد.

وزارت بهداشت به علت اهمیت بیماری فشار خون بالا، پویشی را برای کنترل این بیماری راه اندازی کرده است. پویشی ملی که از ۲۷ اردیبهشت ماه و هم زمان با روز جهانی فشار خون آغاز شد و تا ۱۵ تیر ماه ادامه دارد. همه معاونت های وزارت بهداشت و تمامی دانشگاه های علوم پزشکی کشور درگیر این پویش ملی هستند و قرار است در مرحله دوم این پویش که از عید سعید فطر آغاز می شود، فشار خون افراد ۳۰ ساله به بالا و زنان باردار ایرانی اندازه گیری و ثبت شود.

مرگ زودرس ناشی از سکته های قلبی و مغزی معلول بیماری فشار خون بوده و بالغ بر نیمی از کل موارد مرگ در کشور مربوط به این بیماری است. در سال ۱۳۹۵ به طور متوسط ۲۲ درصد زنان و ۲۱ درصد مردان ایرانی مبتلا به فشار خون بالا بوده اند. همچنین گروه سنی ۵۵ تا ۶۹ سال نیز بیش از ۵۰ درصد دچار عارضه فشار خون بالا بودند که بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، حدود ۶۰ درصد مبتلایان به فشار خون بالا از این مساله آگاهی ندارند.

اجتمام*۹۴۸۲*۱۱۹۳

Add a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *